زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

احمد علی‌ بابایی





احمد علی بابایی در سال ۱۳۴۴در تهران به دنیا آمد تحصیلات حوزوی را در حوزه علمیه حاج ملا محمد جعفر (مجتهدی) تهران سپس مشهد و در نهایت در قم ،گذراند.


۱ - تولد



ترتیب دهنده کتاب «گزیده تفسیر نمونه»، محقق جوان و ارجمند آقای احمد علی بابائی است. وی در زندگینامه خودنوشت می‌نویسد: به تاریخ ۲۱/ ۸/ ۱۳۴۴ در شهر تهران به دنیا آمدم.

۲ - دوران تحصیل علوم دینی



پس از گذراندن تحصیلات جدید و اعزام به جبهه در سال ۱۳۶۱ ش، وارد حوزه علمیه حاج ملا محمد جعفر (مجتهدی) شدم، تا سال ۱۳۶۴ ش دروس مقدماتی را فرا گرفتم، کلام و اخلاق را در روزهای پنج شنبه و جمعه پی گیری کردم، و از محضر آیت‌الله مجتهدی بهره‌ای فراوان برده‌ام، در مشهد نیز از محضر آیت‌الله میرزا علی آقا تنکابنی (فلسفی) بهره‌های اخلاقی برده‌ام، از محضر آیت‌الله میرزا جوادآقا تهرانی و آیت‌الله حاج شیخ حسنعلی مروارید نیز، استفاده نموده‌ام. در سال ۱۳۶۴ ش وارد حوزه علمیه قم شدم ادبیات را از استاد طالقانی، معانی و بیان را از استاد احمد امین شیرازی ، معالم الاصول و اصول فقه را از استاد هادوی تهرانی، شرح لمعتین را از استاد وجدانی فخر، مکاسب را از استاد پایانی، رسائل را از استاد اعتمادی و کفایه را از استاد موسوی تهرانی، فرا گرفتم. در سال ۱۳۶۹ ازدواج نمودم و الآن سه فرزند دارم از سال ۱۳۷۰ نیز در درس خارج استاد آیت‌الله مکارم شیرازی شرکت جستم. در این سالها سعی من بر این بود که درسها را بنویسم و به عنوان شرح و توضیح آن کتاب برای چاپ و نشر آماده نمایم. از سوی دیگر، علاقه به مطالعه و تحقیق در یک موضوع خاص مرا بر آن داشت تا از کتابهای موجود در کتابخانه شخصی‌ام فهرست موضوعی مبسوطی تهیه کنم.

۳ - تالیفات



از آنجا که قرآن، کتاب آسمانی ما مسلمانان، تمام نیازهای امروز و فردای بشر را بیان کرده است و خود، کتاب بسیار جامعی در موضوعات مختلف است، تفسیر قرآن را انتخاب کردم و برای سهولت و سرعت کار از «تفسیر نمونه» آغاز کردم. به فکر افتادم فهرست مستقلی برای آن تهیه نمایم، از این رو با استاد آیت‌الله مکارم شیرازی، موضوع را مطرح کردم و ایشان استقبال کردند. نتیجه کار به عنوان «فهرست موضوعی تفسیر نمونه» در سال ۱۳۶۷ ش به چاپ رسید و تاکنون چهارده بار تجدید چاپ شده است.
بهترین دوران زندگی جوانی من روزهایی بود که تفسیر قرآن را برای تهیه فهرست موضوعی آن، می‌خواندم.
پس از چاپ «فهرست موضوعی» تفسیر نمونه به فکر خلاصه کردن تفسیر نمونه افتادم، که مورد موافقت استاد مکارم شیرازی ، قرار گرفت. پس از آن کار را شروع کردم.

۴ - پانویس





۵ - منبع



نرم افزار جامع التفاسیر، مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور).


رده‌های این صفحه : تراجم | نویسندگان




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.